Προβολή ιστορικής ταινίας περιφέρειας Πελοποννήσου στο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Ναυπλίου - Διαδικτυακή επίσκεψη στη Χίο από το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου


Προβολή ιστορικής ταινίας περιφέρειας Πελοποννήσου και διαδικτυακή επίσκεψη στη Χίο από το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, δημιούργησε την ιστορική ταινία τεκμηρίωσης «1821-Η Φλόγα της Επανάστασης» του καταξιωμένου σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη. Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε την περασμένη χρονιά, με σκοπό την διάσωση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι προετοίμασαν την επανάσταση και αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. Κι επειδή δεν γίνεται προβολή της στους κινηματογράφους αλλά η ταινία μπορεί να παραχωρηθεί στα σχολεία μετά από σχετικό αίτημα, το σχολείο μας ζήτησε την παραχώρησή της και το αίτημά μας έγινε αποδεκτό. Έτσι είδαμε στο σχολείο αυτή την εξαιρετική ταινία διάρκειας 85 λεπτών όπου εκτός από τους γνωστούς ηθοποιούς παίζουν και πολλοί ερασιτέχνες από την περιοχή μας. Είναι ένα ιστορικό και πνευματικό απόκτημα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας.

 Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα πατώντας εδώ.

  Και μετά από αυτό ταξιδέψαμε διαδικτυακά στη Χίο με ξεναγό τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου κ. Νεκτάριο Σπυράκη, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας. Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα του Κέντρου «Το δέντρο που πληγώνουμε: πηγή πλούτου, έμπνευσης και πολιτισμού», μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, για ένα δίωρο. Το πρόγραμμα αναφερόταν στο μαστιχόδεντρο Χίου, την καλλιέργειά του, τα προϊόντα του και τη μεγάλη σημασία του για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων του νησιού. Μας παρουσίασαν στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, τη μεγάλη Βιβλιοθήκη «Κοραής» και το Μουσείο Μαστίχας Χίου. Επίσης, περιηγηθήκαμε στο Κάστρο της Χίου και στον παραδοσιακό οικισμό του Πυργιού, με πληροφοριακό υλικό σχετικά με τις δραστηριότητες των κατοίκων, την ιστορία, αρχιτεκτονική, λαογραφία και ζωή των μαστιχοκαλλιεργητών τότε και τώρα.

   Και μέσα στα τόσα πολλά κι ενδιαφέροντα που ακούσαμε μάθαμε επίσης πως στη Χίο καλλιεργούνται και τουλίπες! Επίσης στον Κάμπο Χίο εξαιρετικά εσπεριδοειδή.

     Παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις προβολές και εμπλουτίσαμε κατά πολύ τους γνωστικούς, ψυχοπαιδαγωγικούς και κοινωνικούς ορίζοντες μας!


Καιρός

+18
°
C
+18°
+12°
Ναύπλιο
Πέμπτη, 21
Παρασκευή
+20° +13°
Σάββατο
+22° +14°
Κυριακή
+23° +16°
Δευτέρα
+24° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+27° +19°
Πρόγνωση για 7 μέρες

Σχολικό Ημερολόγιο

τον προηγούμενο μήνα Ιούλιος 2022 τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 26 1 2 3
week 27 4 5 6 7 8 9 10
week 28 11 12 13 14 15 16 17
week 29 18 19 20 21 22 23 24
week 30 25 26 27 28 29 30 31

Αρχειοθήκη

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος