Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

036208
Σήμερα
Χθές
Τρέχουσα εβδομάδα
Προηγούμενη εβδομάδα
Αυτό το μήνα
Προηγούμενος μήνας
Σύνολο
301
267
892
23219
5741
6106
36208

Your IP: 10.2.34.21
2019-08-20 21:42
Στα πλαίσια των ενημερωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Αργολίδας, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες, στο χώρο του σχολείου, με την εξής θεματολογία: "Η ορθή χρήση των φαρμάκων και η πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων".
Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Αριστέα Κατσουλάκου μας ενημέρωσε για τη σωστή χρήση των φαρμάκων, γιατί το φάρμακο ανάλογα με τη δόση του γίνεται ίαμα ή δηλητήριο! Πάντα απευθυνόμαστε στο γιατρό ή το φαρμακοποιό και δεν παίρνουμε μόνοι μας φάρμακα. Διαβάζουμε πάντα το εσώκλειστο φύλλο οδηγιών, διατηρούμε τα φάρμακα σε ξηρό περιβάλλον, δεν κάνουμε αλόγιστη χρήση τους, π.χ. αντιβιοτικών, εμβολιαζόμαστε και δεν αμελούμε τις προληπτικές εξετάσεις.
Σχετικά με τις εξαρτήσεις, τα ναρκωτικά, τα αναβολικά, η νικοτίνη (κάπνισμα) και το αλκοόλ είναι εξαιρετικά εθιστικές ουσίες και τώρα πια συγκαταλέγεται και το διαδίκτυο, με καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό. Προσέχουμε την παράνομη διακίνηση φαρμάκων και πετάμε τα ληγμένα φάρμακα μόνο στους πράσινους κάδους των φαρμακείων. Τα μη ληγμένα που δεν τα χρησιμοποιούμε πια τα στέλνουμε με εθελοντικές οργανώσεις υγείας σε δοκιμαζόμενες ομάδες συνανθρώπων μας.
Ο ανθυπυραγός πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου κ. Ταμπάκης Αθανάσιος, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα: " Ενημέρωση, πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών", με την ευκαιρία λήξης σε λίγες μέρες της αντιπυρικής περιόδου. Έχει τεράστια σημασία η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη πυρόσβεση μιας πυρκαγιάς πριν επεκταθεί. Στο σπίτι μας προσέχουμε τις ηλεκτρικές συσκευές, ιδιαίτερα τις ηλεκτρικές κουβέρτες και τα κλιματιστικά, τη φόρτιση κινητών, τον καθαρισμό των τζακιών αλλά και των ξερών χόρτων και δένδρων περιμετρικά των οικιών.
Στους δρόμους δεν πετάμε τσιγάρα κι άλλα εύφλεκτα υλικά.Ενημερώνουμε έγκαιρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και βοηθούμε εθελοντικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών, γιατί τώρα πια στη χώρα μας θρηνούμε και ανθρώπινα θύματα από φονικές ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.
  Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.
   Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές και αντίστοιχα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να ενημερώσουν τον μαθητικό πληθυσμό των σχολείων του νομού μας.

Ο Μετεωρολογικός σταθμός του σχολείου μας

Καιρός

booked.net

Σχολικό Ημερολόγιο

Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 378 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής